Lessen Nederlands volzet / Cours de néerlandais complet

Onze lessen initiatie Nederlands zijn helaas al volzet. Ook de wachtlijst is inmiddels goed gevuld. De kans dat personen alsnog een plaats zullen vinden binnen ons lesaanbod is dan ook gering. We willen echter wel de mogelijkheid bieden om de wachtlijst te blijven aanvullen. Dat kan doorlopend via het formulier op deze website. Het is niet nodig dat geïnteresseerden zich persoonlijk aandienen. Dit zal ook geen invloed hebben op de plaats op de wachtlijst. Klik hier voor inschrijving op de wachtlijst.

Opgelet: Voor mensen met een basiskennis Nederlands uit eerder gevolgde cursussen bestaat er een alternatief aanbod. In een taalwerkplaats kunnen zij samen met onze vrijwilligers op een interactieve manier aan de slag om hun kennis en vaardigheden te blijven oefenen of verder ontwikkelen. In dit geval verzoeken wij u om ons direct te contacteren voor de inschrijving via info@meetingvzw.be of telefonisch op 02/502.11.40

___

[NL] Meeting organiseert ook dit jaar weer lessen initiatie Nederlands voor mensen zonder wettig verblijf. Wij doen dit onder protest sinds de Vlaamse Gemeenschap deze groep heeft uitgesloten van de toegang tot het volwassenenonderwijs.

Op 1, 2 en 3 september kunnen geïnteresseerden zich gratis inschrijven tussen 10.00 - 16.00 uur op Marcqstraat 17, 1000 Brussel.

De lessen vinden een keer per week plaats in het centrum van Brussel en zullen pas van start gaan in oktober. Het is altijd mogelijk om zich nadien nog op een wachtlijst te plaatsen voor het geval er plaatsen vrijkomen. Er zullen drie lesgroepen van 12 personen worden georganiseerd.

Indien u meer informatie wenst, meen gerust contact op via info@meetingvzw.be of telefonisch op 02/502.11.40

[FR] Meeting organisera aussi cette année des cours d’initiation en néerlandais pour les personnes sans titre de séjour. Cette initiative est une protestation et une alternative contre l’exclusion de ce groupe de l’enseignement pour adultes de la communauté flamande.

Les personnes intéressées peuvent s’inscrire le 1er, 2 et 3 septembre de 10 :00 à 16 :00 à rue Marcq 17, 1000 Bruxelles.

Le cours aura lieu une fois par semaine au centre de Bruxelles à partir de début octobre. 3 groupes de 12 étudiants seront organisés et il y a toujours la possibilité de s’inscrire sur une liste d’attente pour les retardataires.

Pour plus d’informations veuillez nous contacter via info@meetingvzw.be ou 02/502.11.40.

Meeting levert een actieve bijdrage aan het uitoefenen van de grondrechten en toekomstperspectieven van mensen zonder wettig verblijf in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Meeting
Oppemstraat 54
1000 Brussel
Tel. 02/502.11.40
E-mail: info@meetingvzw.be

Meeting is een deelwerking van Samenlevingsopbouw Brussel vzw en Link=Brussel vzw met de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap en Vlaamse Gemeenschapscommissie.